SDE

Святкування Всесвітнього Дня молоді

14 квітня 2009
Друк E-mail
12 квітня, в день свята Входу Господнього у Єрусалим, у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії відбулось святкування Всесвітнього Дня молоді на місцевому рівні. Організатором заходу виступила Єпархіяльна комісія у справах молоді, яку очолює прот. Василь Поточняк. Святкування розпочались урочистою архиєрейською Літургією у катедральному храмі, яку очолив преосвященніший владика Ярослав (Приріз), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. У слові до молоді архиєрей зазначив, що Церкві не байдужі проблеми, які турбують молодих людей. Адже Церква, немов мати дивиться на кожного з таким трепетом і люблячою увагою, як кожна добра мати дивиться на наймолодших своїх дітей. Наприкінці пастирського слова владика запевнив учасників святкувань: «Церква молиться за вас, бо молодість є часом особливого відкриття власного «я» та складання «життєвих планів», є періодом росту, котрий повинен бути ростом «в мудрості, в роках і в ласці у Бога і у людей» (Лк 2, 52).

Урочистості продовжились театралізованим дійством, під час якого було відтворено в’їзд Ісуса Христа на ослиці в Єрусалим у супроводі учнів та народу. Метою такого заходу, як наголосив о. Василь Поточняк, голова Комісії у справах молоді, стало бажання наблизити особу Христа до молоді та представити життя Центру душпастирства молоді у Дрогобичі. Адже молода людина завжди відкрита – «дайте їй шанс реалізувати свої можливості, проявити себе, довірте їй щось важливе і вона обов’язково відгукнеться…». Так сталося і цього разу: молодь різних молодіжних організацій відгукнулася на прохання Церкви допомогти у підготовці дійства. В самому ході взяли участь представники Української молоді – Христові м. Борислава, молоді люди з організації «Батьківщина молода» та молодіжного парламенту.

Відтак святкування Дня молоді продовжились в Молодіжному центрі. Присутні мали можливість почути свідчення Владики Ярослава на тему свого священичого покликання. Архиєрей дуже тепло відгукнувся про свою матір, котра молитовно і по-материнськи чувала над християнським вихованням синів. Наостанок владика побажав молоді: «Нехай Св. Дух буде плідний у наших серцях, в нашому  діяльному житті, а ці галузки, які принесемо до своїх домівок, нехай будуть для нас символом вічного життя, котре зможемо осягнути через нашу відповідь Богові нашим життєвим покликання».

В міжчасі виступили гурт Дрогобицької духовної семінарії «Qvo vadis», Оксана Винницька, та хор «Кайрос». На закінчення учасники святкувань прийняли участь в загальноєпархіальній молодіжній акції «Напиши листа духовному отцеві».

На завершення святкувань молодь відбула до Гошева на нічні чування.

Марічка Жук,
працівник Молодіжного центру

Теми: Ярослав (Приріз)

Інші публікації за темою
Воскресіння Христове

pascha

 

banner

Архів
^ Догори